Mozaiek0521 krijgt per 1 september een voorganger

Dit bericht is geplaatst op 27-08-2022

Wat zijn we blij en ook dankbaar dat we mogen melden dat Peter van der Mark per 1 september aangesteld zal worden als eerste voorganger van Mozaiek0521 en dat we daarmee de volgende stap mogen zetten in het nog korte bestaan van onze gemeente.

Na een proces van ruim een jaar, waarin we diverse gesprekken hebben gevoerd met Peter en Hiske en waarin Peter ook een aantal keren aanwezig was in de vergadering van voorgangers van Mozaiek, zijn zowel zij als wij (Mozaiek Nederland) gaandeweg overtuigd geraakt van de roeping van Peter als voorganger van Mozaiek0521.

Dit is een hele stap voor zowel de gemeente als ook voor Peter, Hiske en hun kinderen, Yannick & Roos. Peter gaat voor 2,5 dag per week werken binnen de gemeente en de andere dagen blijft hij werkzaam in zijn huidige baan. Naast Peter zal er verder gezocht worden naar een tweede voorganger. Verderop in deze nieuwsbrief zal Peter zich voorstellen.

ILT - coördinatoren
De afgelopen periode heeft Mozaiek0521 onder leiding gestaan van het Interim Leiderschaps Team (ILT). De term zegt het al, dit is een tijdelijke leiding.

Met het zetten van deze stap, het benoemen van een voorganger, komt het ILT te vervallen en zal de dagelijkse leiding over de gemeente onder de hoede van de voorganger vallen. Dit gaat Peter doen samen met de coördinatoren van de verschillende bedieningen.

Gebed
Willen jullie deze nieuwe stap en structuur blijvend in gebed brengen?

  • Gebed voor Peter, Hiske en hun kinderen en voor onze gemeente, want wij weten dat we in alles afhankelijk zijn van de Heer van de kerk, Jezus Christus.
  • Gebed dat Peter en de coördinatoren door God vervuld zullen worden met Zijn wijsheid en voorziening?
  • Gebed dat God een tweede voorganger aan zal wijzen die naast Peter mag komen te staan, zodat zij elkaar mogen aanvullen en zo in liefde elkaar en de gemeente mogen dienen?

Inzegening op zondag 4 september
Op 4 september 2022 hopen wij Peter tijdens de dienst te mogen inzegenen. We willen voor deze dienst iedereen van harte uitnodigen. Hoe mooi is het om samen te vieren dat God voorziet in wat nodig is en dat we samen Hem daarvoor mogen danken en hierover een zegen mogen uitbidden?!