care

Mozaiek0521 een kunstwerk van gebrokenheid! Care is pastoraal werk dat zich richt op het geestelijk welzijn van onze medemens.

Ben je wel eens gebroken geweest door echtscheiding, overspel/seksualiteit, ziekte, dood, verslaving of eenzaamheid? Hoe voelde dat? Voor gebrokenheid is vaak weinig ruimte in onze maatschappij net zoals rouw en verlies. Toch is Jezus een mens geworden van pijn en smarten. Hij is vertrouwd met moeilijke situaties. Hij begrijpt ons. Hij gaf ons het voorbeeld om te zorgen voor de ander! Dat willen we binnen Care, ook voor jou doen als je zelf er even niet meer uit komt of gewoon een luisterend oor nodig hebt. Wij willen er voor jou zijn. Net als Jezus.

Kom maar te voorschijn met jouw probleem. Niks is raar of vreemd.

Bij Care werken we met een aanvraagformulier. Op die manier hebben we helder wat je vraag is en kunnen we nadenken wat wij voor je kunnen betekenen. Het aanvraagformulier kun je opvragen via care@mozaiek0521.nl. Zodra wij het aanvraagformulier hebben besproken binnen het team, verbinden we twee mensen aan jou die naast jou zullen staan en jou zullen helpen door deze lastige situatie te komen, voor jou te bidden en je te bemoedigen. Het kan ook zijn dat we nog geen mogelijkheid hebben om iemand naast je te zetten. Dat is niet omdat we je niet willen helpen, maar we hebben, als startende gemeente, nog niet veel Care medewerkers en we willen de hulp die we bieden zorgvuldig doen. Wil je zelf meebouwen, laat ons weten door een mailtje te sturen naar care@mozaiek0521.nl of het meebouwen formulier in te vullen op de meebouwen pagina.

Ook als we geen mogelijkheid hebben om je te helpen gaan we kijken naar oplossingen. Misschien wel buiten Mozaiek0521 of juist door een oproep aan de gemeente, we zijn tenslotte samen kerk en we mogen elkaar altijd steunen met Gods woord en gebed.

Wat kan je van een Care medewerker verwachten: De care medewerkers zijn delen van Mozaiek0521, volgelingen van Jezus en geloven in Gods woord en de Heilige Geest. We zijn betrouwbaar en hebben een geheimhoudingsplicht.

Je mag komen zoals je bent, jouw probleem is veilig op de plek waar het hoort. In het licht van God en in de gemeente van Jezus Christus.

Vind je dat er sprake is van misbruik, in welke vorm dan ook, dan hebben wij een meldpunt misbruik.