Alpha cursus

Ben je op zoek naar de zin van je leven? Vraag jij jezelf soms af of er meer is tussen hemel en aarde? Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? En houd je van een goed gesprek? Of wil je je gewoon eens verdiepen in het christelijk geloof? Dan is een Alpha cursus iets voor jou!

Op een ontspannen manier ontdekken wat het christelijk geloof inhoud, dat is Alpha. Op de Alpha cursus ontmoet je heel verschillende mensen. Iedereen heeft zo zijn eigen vragen en ideeën.

De cursus bestaat uit twaalf avonden waarin diverse onderwerpen aan bod komen. Enkele voorbeelden zijn: Wie is Jezus? Waarom moest Hij sterven? Waarom is er een Bijbel? Waarom zou je bidden? Hoe leidt God ons? Waarom zou ik het een ander vertellen?

De avonden beginnen met een gezamelijke maaltijd waarna een inleiding volgt. Vervolgens gaan de we in groepjes uiteen om met elkaar over het onderwerp van gedachten te wisselen. Er volgt een korte afsluiting om vervolgens weer huiswaarts te keren.

Wil jij erbij zijn? Meld je dan aan! Wil je eerst nog meer weten over de alphacursus? Op deze pagina's vind je veel informatie. Mozaiek organiseert ook in andere regio's dan Steenwijk alphacursussen. Klik hier om daar naartoe te gaan.