Nieuwsbrief Mozaiek0521 | 28 januari 2022

Beste #Naam#,

Vanaf nu ontvang je onze nieuwsbrief wekelijks. Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0521? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0521.nl.

  1. Samen-Kijk-Ontmoeting & Livestream Mozaiek0318 | zondag 30 januari
  2. Even voorstellen: Marijke Bos
  3. VACATURE Coördinator Evenementen (SKO en Introductiecursussen)
  4. VACATURE Secretariaat (vrijwillig, 8-10 uur per week)
  5. Introductiecursus februari & maart 2022
  6. Ollie en Sophie live in de Basiliek | zaterdag 5 maart


Samen-Kijk-Ontmoeting & Livestream Mozaiek0318 | zondag 30 januari

Aanstaande zondag, 30 januari vind onze eerste Samen-Kijk-Ontmoeting plaats van 2022 in het Dorpshuis van Kallenkote. De spreker via de Livestream is Kees Kraayenoord en in deze dienst worden bij 0318 kinderen opgedragen. De inloop is vanaf 10.30 uur en vanaf 11.00 uur starten we de livestream van Mozaiek0318. Vooraf en na afloop is er ruimte voor ontmoeting. Voor de samen-kijk-ontmoeting is GEEN corona-toegangsbewijs of QR-code nodig. Wel vragen wij om je via de website of de Mijn Mozaiek app aan te melden. Door de beperkte ruimte zijn we genoodzaakt gebruik maken van een ticketsysteem. Er zijn nog tickets beschikbaar! Kijk voor meer informatie, de locatie, starttijd en verdere relevante zaken op de website. Het is van belang dat je per persoon een ticket reserveert. En meld gerust ook familie/vrienden of buren aan om hen kennis te laten maken met Mozaiek.

Na aanmelding ontvang je via het door jouw opgegeven mailadres een bevestiging. Let op: de ticketing sluit een uur van tevoren; om 9:30 uur! Mocht je last-minute geen ticket hebben, maar toch willen komen? Stuur dan een mail naar contact@mozaiek0521.nl voor eventueel beschikbare tickets.

Je bent van harte welkom, gewoon zoals je bent, waar je ook vandaan komt en wat je achtergrond ook is. We zien ernaar uit om elkaar weer, op een veilige manier, te ontmoeten en elkaar te bemoedigen!

Kidsdienst met Ollie & Sophie  Om 9.00 uur is er een online kidsdienst met Ollie & Sophie. Deze zondag gaan we weer samen met Ollie en Sophie luisteren naar een Bijbelverhaal. De Bijbel is eigenlijk een schatkist waarin heel veel verhalen staan waaruit wij iets kunnen leren. Op de website zijn leuke werkjes bij de kidsdienst te downloaden. Voor kinderen van 4-12 jaar is er een eigen kinderprogramma tijdens de Samen-Kijk-Ontmoeting. Hier zijn beperkte tickets voor beschikbaar.Collecte voor Mozaiek0521 Tijdens de livestream wordt er digitaal gecollecteerd via een QR code die verwijst naar de website van 0318. Het is ook mogelijk om te doneren Mozaiek0521.nl. Klik dan hier.
Bij de Samen-Kijk-Ontmoeting zal ook een collectebus staan waar je zowel de QR code kan scannen, maar ook contant geld in kwijt kan.Even voorstellen: Marijke Bos

In de afgelopen nieuwsbrieven is er steeds een ILT lid voorgesteld. Zo werden de gezichten achter Mozaiek0521 steeds duidelijker. De hekkensluiter met deel 6 is Marijke Bos, geboren in Groningen en opgegroeid in Drachten. Marijke is al 35 jaar gelukkig getrouwd met Harry en samen hebben ze 4 kinderen en 1 kleinkind. Ze wonen al 33 jaar in Havelterberg, in een bosrijke omgeving, waar ze erg van genieten.

"Wij organiseren en geven in Steenwijk de Youth Alpha en doen dat met veel plezier. Jongeren hebben een plek in ons hart en we vinden het prachtig om samen met hun over God te praten. In het dagelijks leven geef ik Godsdienstig Vormingsonderwijs (GVO) op school B in Steenwijk, dat vind ik heel mooi werk! Ik mag de kinderen Bijbelverhalen vertellen en we hebben veel gesprekken over thema’s die bij de verhalen passen. Veel kinderen hebben nog nooit van God gehoord en luisteren geïnteresseerd naar de Bijbelverhalen. 

Elke dinsdagmorgen ben ik te vinden in de Buze in Steenwijk (Oostwijkstraat 110). Daar is dan een inloopochtend voor alle mensen uit Steenwijk en omgeving. Als je tijd hebt kom gerust gezellig wat (gratis) drinken. Voor een gesprek is alle tijd! Van harte welkom.

Vanuit het ILT ben ik verantwoordelijk voor de pijler Kids. Ik vind het heel fijn om met kinderen te werken en heb daarom voor deze pijler gekozen. Mijn droom voor Mozaïek0521 is dat we drie groepen voor de kids zullen krijgen: een crèche voor de kinderen van 0-4 jaar, een groep voor kinderen van de onderbouw (4-8 jaar) en een groep voor kinderen van de bovenbouw (8-12 jaar). We hopen dat we kunnen beginnen met de laatste groep. Op dit moment zijn er 3 volwassenen die willen helpen en 3 jongeren. Heel mooi dat zij zich willen inzetten, maar we zoeken nog meer mensen die ons team willen versterken. Dus ben je enthousiast over het werken met kinderen en wil je je geloof delen met de kids binnen de gemeente? Meld je dan aan! Daarnaast zoeken we een coördinator en helpers voor de crèche. Van ouders die hun kinderen naar de crèche brengen verwachten we ook dat ze meehelpen met oppassen. Als dat niet mogelijk is, dan is in overleg een uitzondering mogelijk.

Het zou heel mooi zijn dat de kinderen bij Mozaïek de liefde van God en ons mogen ervaren en met plezier naar de kerk gaan! Wil je ons helpen? Je kunt je opgeven bij kids@mozaiek0521.nl. Je mag mij ook bellen of appen op 06-45087557. Hartelijke groet, Marijke." VACATURE Coördinator Evenementen (SKO en Introductiecursussen)

Een zaal om in samen te komen, koffie en thee die klaarstaat, genoeg stoelen om op te zitten en nog zoveel meer. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet! In het team is de Coördinator events degene die dit allemaal praktisch regelt. Ben je uitvoerend sterk, praktisch en enthousiast en zie je jezelf deze functie vervullen? Lees dan snel verder! [reageren kan t/m vrijdag 4 februari 2022]

Lees verderVACATURE Secretariaat (vrijwillig, 8-10 uur per week)

Vanwege het vertrek van ons huidige secretariaat zijn we per direct op zoek naar iemand die het secretariaat van Mozaiek0521 verder op wil pakken en uit wil rollen. Het betreft een vrijwillige functie op basis van 8-10 uur per week, met uitbouw naar meer uren. Het heeft de voorkeur dat de functie door twee of meer mensen wordt ingevuld. [reageren kan t/m vrijdag 4 februari 2022]

Lees verderIntroductiecursus februari & maart 2022

Afgelopen maand mochten we weer een introductiecursus houden. De eerste avond online vanwege de lockdown en de tweede fysiek in De Meenthe in Steenwijk. Wat waren het weer mooie ontmoetiingen met de deelnemers! Zo gaaf om elkaars hart te proeven en het enthousiasme te zien, wat een zegen!

De volgende introductiecursus gaat ook alweer bijna van start, op 8 februari is de eerste avond. Er is nog genoeg plaats! De Introductiecursus bestaat uit 2 avonden waarin je vrijblijvend kunt gaan ontdekken of Mozaiek jouw geestelijk thuis zou kunnen worden. Tijdens deze avonden vertellen we je meer over onze gemeente, de visie en maak je tevens kennis met nieuwe mede-mozaiekers. Na het volgen van deze avonden ontvang je van ons een aanmeldformulier om eventueel deel te worden van Mozaiek. De voorwaarde om deel te worden is dat je beide avonden hebt gevolgd.

Wil je meer weten over de introductiecursus? Ga naar de website voor meer informatie en meld je aan.
Heb je je aangemeld? Dan ontvang je een week voorafgaande de introductiecursus de laatste informatie over de locatie & tijd. En dan nog even de data op een rij: 

  • 8 & 22 februari
  • 8 & 22 maart

Binnenkort kun je op de website ook de data vinden voor april t/m juni. Houd dus de website in de gaten voor meer informatie!
We zien er naar uit je te ontmoeten!Ollie en Sophie live in de Basiliek | zaterdag 5 maart

Goed nieuws, want zaterdag 5 november zijn OIlie en Sophie weer live in de Basiliek! Omdat niet iedereen er afgelopen november bij kon zijn EN omdat we zoveel enthousiaste reacties hebben gehad op de dag herhalen we 5 maart het programma van de vorige keer, maar wel met nieuwe liedjes!

Het wordt weer een groot feest, dus neem je vriend, vriendin, zusje, broertje, papa, mama, opa of oma mee! Klik hier voor meer informatie en het reserveren van ticketsBekijk dit bericht in uw browser