Nieuwsbrief Mozaiek0521 | 29 april 2022

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je onze wekelijkse nieuwsbrief. Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0521? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0521.nl.

  1. Samen-Kijk-Ontmoeting | zondag 1 mei 2022
  2. Samenkomst | 8 mei 2022
  3. Introductiecursus | woensdag 18 mei 2022
  4. Ondernemers ontmoeting voor Mozaiek Kenia | donderdag 2 juni 2022
  5. Love2Meet
  6. Agenda


Samen-Kijk-Ontmoeting | zondag 1 mei 2022

Aanstaande zondag is er weer een Samen-Kijk-Ontmoeting in Theater De Meenthe in Steenwijk. We hopen je te mogen ontmoeten, gewoon zoals je bent. Voel je vrij om iemand mee te nemen, je buurman, buurvrouw, oom, tante, vriendje, vriendinnetje, noem maar op. Deze zondag spreekt Cees van Harten tijdens de livestream die we volgen in onze dienst. Kun jij niet naar de Samen-Kijk-Ontmoeting komen, dan kun je de dienst ook volgen via de livestream.

Kidsdienst tijdens de SKO
Alle kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn van harte welkom bij de kids. De kinderen gaan eerst met hun ouders/verzorgers mee naar de grote zaal. Na het eerste lied mogen ze naar hun eigen Kidsdienst. De kinderen van de onderbouw kijken Ollie en Sophie en de kinderen van de bovenbouw hebben een eigen programma. Het Kids-team is er helemaal klaar voor en we zien er naar uit om elkaar zondag weer te zien.

Crèche (leeftijd 1 tot 4 jaar)
Alle kids van 1 tot 4 jaar zijn welkom deze zondag.

Collecte voor Mozaiek0521
Tijdens de Samen-Kijk-Ontmoeting kun je contant geven in de box bij de uitgang. Digitaal geven kan via de QR code die op diverse plekken hangt. Wil je digitaal geven en heb je de Mozaiek app, dan is de app de meest eenvoudige manier om te geven. Via de livestream wordt er digitaal gecollecteerd voor Mozaiek0318.Samenkomst | 8 mei 2022

Zondag 8 mei is er weer een samenkomst met onze eigen worshipband in Theater De Meenthe in Steenwijk. We hopen je te mogen ontmoeten, gewoon zoals je bent. Voel je vrij om iemand mee te nemen, je buurman, buurvrouw, oom, tante, vriendje, vriendinnetje, noem maar op. Deze zondag spreekt Emiel Hop.

Tickets reserveren is belangrijk
In verband met de beperkte ruimte is het belangrijk om tickets te reserveren voor deze samenkomst. Dit kan via de website.

Kids tijdens deze samenkomst
Er is deze zondag geen kiddienst, er is wel crèche voor de allerkleinsten van 1 tot 4 jaar.

Collecte voor Mozaiek0521
Tijdens de dienst is er een digitaal collecte moment via de QR op het scherm, contact geven kan bij de uitgang. Wil je digitaal geven en heb je de Mozaiek app, dan is de app de meest eenvoudige weg om te geven.Introductiecursus | woensdag 18 mei 2022

Wil je meer weten over Mozaiek0521 of overweeg je deel te worden?

De volgende introductiecursus staat gepland op 18 mei en 1 juni en wordt gehouden in Theater de Meenthe. De Introductiecursus bestaat uit twee avonden waarin we je meer vertellen over onze gemeente, de visie en maak je kennis met nieuwe mede-mozaiekers. Daarnaast kun je gaan ontdekken of Mozaiek jouw geestelijk thuis zou kunnen worden. Na het volgen van deze avonden ontvang je van ons een aanmeldformulier om eventueel deel te worden van Mozaiek. De voorwaarde om deel te worden is dat je beide avonden hebt gevolgd.

Wil je meer weten over de introductiecursus? Geef je dan snel op via de website.

Mocht je vragen hebben over de introductiecursus, stel ze gerust contact@mozaiek0521.nl.Ondernemers ontmoeting voor Mozaiek Kenia | donderdag 2 juni 2022

We zijn alweer een aantal jaren met elkaar onderweg om samen met Compassion, de lokale kerken in het Noorden van Kenia (Marsabit, Isiolo) te helpen om hoop te brengen in dit eens vergeten gebied! En wat is er al veel bereikt! 

-    Meer dan 1.300 sponsorkinderen zijn inmiddels ondergebracht bij de leden van onze gemeenten
-    Muziekinstrumenten en geluidsinstallaties ondersteunen de worship in de Keniaanse kerken
-    Er zijn 22 watertanks aangelegd die zorgen voor directe toegang tot schoon drinkwater
-    Vorige maand is de eerste waterput opgeleverd (zie ook het artikel verderop in deze nieuwsbrief)

Wat kan er veel gebeuren in korte tijd wanneer we als gemeenten opvolging geven aan de woorden van Jezus die Zelf gezegd heeft: “Het is zaliger te geven dan te ontvangen.”

Al in 2019 heeft zich ook een groep van ondernemers gevormd om gezamenlijk de schouders te zetten onder het mogelijk maken van de projecten in het noorden van Kenia. 
In de afgelopen twee jaar heeft Corona het moeilijk gemaakt om elkaar op te zoeken. Maar ondertussen is er wel heel veel moois gebeurd in Noord-Kenia. Ook zijn er door de zeven nieuwe Mozaiek gemeentes een heleboel nieuwe ondernemers bijgekomen.  Alle reden om nu het weer kan als ondernemers bij elkaar te komen, te vieren wat er al gerealiseerd is en te kijken naar de dromen die onze 16 partnerkerken in Noord-Kenia hebben om hoop te brengen voor de mensen in hun omgeving. 

Graag nodigen wij je uit op donderdagavond 2 juni a.s. voor de Mozaiek Kenia ondernemers ontmoeting in de Basiliek in Veenendaal.Ben jij ondernemer, groot of klein, met of zonder personeel? Wil je meer weten over de projecten binnen Mozaiek Kenia en de impact die zij hebben voor de kerken en bewoners in het Noorden van Kenia? Draag je onze visie voor Mozaiek Kenia een warm hart toe en wil je steen(tje) bijdragen? Of heb je ideeën of vragen of over de projecten? Allemaal goede redenen om elkaar te ontmoeten op 2 juni. Je bent van harte welkom!

Het programma start om 20.00 uur, maar je bent vanaf 19.30 uur welkom voor een kop koffie of thee. We sluiten om 21.30 uur af met een hapje en een drankje. Klik hier om je direct aan te melden.
 Love2Meet

Naast onze diensten zijn er meer manieren om elkaar te ontmoeten. Welke manier? Dat is helemaal aan jou! Vind jij het leuk om mensen te ontmoeten die dezelfde hobby's of interesses als jij hebben? Bijvoorbeeld, wandelen, fietsen, bbq-en, haken, voetballen, motorrijden of wat anders, dan is er bij Mozaiek Love2Meet.

Er zijn al verschillende Love2Meet groepen opgezet.

  • Love2Eat
  • Love2Create Handwerk
  • Love2Meet Mozaiek Artists

Meer weten? Bekijk onze website.

Ben je deel en heb je een idee om elkaar te ontmoeten?  Laat het ons weten door het aanvraagformulier in te vullen, dan kunnen we ook aan jouw idee aandacht besteden in de nieuwsbrief en een nieuwe 'Love2Meet' starten. Je kunt het helemaal zelf invullen qua thema of activiteit. Ook de frequentie van bij elkaar komen is helemaal vrij in te vullen of in overleg met de geinteresseerden die reageren. Laten we elkaar ontmoeten! Het aanvraagformulier kun je vinden onder documenten in je Mijn Mozaiekomgeving.Bekijk dit bericht in uw browser