Nieuwsbrief Mozaiek0521 | 18 februari 2022

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je onze wekelijkse nieuwsbrief. Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0521? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0521.nl.

 1. Livestream | zondag 20 februari
 2. Samen-Kijk-Ontmoeting | 27 februari 2022
 3. Kids Mozaiek0521
 4. Mozaiek voedselbank estafette 2022
 5. Startdatum Mozaiek0521 bekend
 6. Feestelijke start Mozaiek010
 7. Worship X Prayer WAY | zondag 27 februari
 8. Love2Meet
 9. Introductiecursus maart 2022
 10. We hebben onze eigen bankrekening
 11. Agenda


Livestream | zondag 20 februari

Zondag 20 februari is Jannica van Barneveld spreker tijdens onze diensten om 9.00 uur en 11.00 uur. De dienst van 11.00 uur is ook via de livestream te volgen. Tijdens beide diensten vieren met elkaar het avondmaal. Volg je de dienst via de livestream? Ook dan kun je meedoen met het avondmaal, zorg dat je brood en druivensap in huis hebt.

Kidsdienst met Ollie & Sophie 
Om 9.00 uur is er een online kidsdienst met Ollie & Sophie. Deze zondag gaan we weer samen met Ollie en Sophie luisteren naar een Bijbelverhaal. De Bijbel is eigenlijk een schatkist waarin heel veel verhalen staan waaruit wij iets kunnen leren. Op de website zijn leuke werkjes bij de kidsdienst te downloaden. 

Collecte voor Mozaiek0521
Tijdens de livestream wordt er digitaal gecollecteerd via een QR code die verwijst naar de website van 0318. Het is ook mogelijk om rechtstreeks te doneren aan Mozaiek0521.nl. Helaas is een rechtstreekse link nog niet beschikbaar, maar via een overschrijving kun jij je gift overmaken naar rekeningnummer: NL09RABO0377194190 t.n.v. Mozaiek0521Samen-Kijk-Ontmoeting | 27 februari 2022

Deze week is er geen Samen-Kijk-Ontmoeting voor Mozaiek0521. Omdat we de SKO om-de-week hebben, is de volgende SKO op 27 februari. Deze zal opnieuw plaatsvinden in het Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk. Je kunt hiervoor alvast tickets reserveren via de website of in de Mijn Mozaiek App.
Na aanmelding ontvang je via het door jouw opgegeven mailadres een bevestiging met jouw ticket. 

Let op: de mogelijkheid om tickets te bestellen sluit een uur van tevoren; om 9.30 uur! Mocht je last-minute geen ticket hebben, maar toch willen komen? Stuur dan een mail naar contact@mozaiek0521.nl voor eventueel beschikbare tickets.
Je bent van harte welkom, gewoon zoals je bent, waar je ook vandaan komt en wat je achtergrond ook is. We zien ernaar uit om elkaar te ontmoeten en elkaar te bemoedigen!Kids Mozaiek0521

Ook een speciaal stukje voor en over de Kids van Mozaiek0521 in deze nieuwsbrief. We zijn ontzettend blij dat we jou mogen verwelkomen en bedienen in onze gemeente. We hopen dat jij je helemaal thuis voelt binnen Mozaiek0521 en dat je weet dat je waardevol bent voor God en voor ons. Je bent een parel in Gods hand.

Kids-crèche
27 februari zijn kinderen van 1 tot 4 jaar van harte welkom in de crèche. De crèche wordt gehouden in de zaal naast de kerkzaal. Voor deze keer zijn er 3 oppassers. Je hoeft hiervoor geen tickets te reserveren.
Van ouders die hun kinderen naar de crèche brengen verwachten we dat ze in principe ook meehelpen. Als dat niet mogelijk is, dan is in overleg een uitzondering mogelijk. We hopen natuurlijk dat er genoeg oppas komt, zodat er elke keer crèche gehouden kan worden.
Je kan je zondag 27 februari aanmelden bij de crèche. We zoeken ook nog jongeren die mee willen helpen, ook die mogen zich natuurlijk melden.

Tot slot is er vanuit de crèche nog een vraag:
Zijn er nog mensen die duplo hebben voor de crèche en een boxkleed?

Heb je vragen/suggesties/spullen voor de crèche? Bel of app Marijke Bos
Tel:0645087557
Mail:kids@mozaiek0521.nl


Kids
Hierbij een overzicht van de diensten die we de komende keren aanbieden voor de Kids in Mozaiek0521. Je hoeft hiervoor geen tickets meer te reserveren.

Op 27 februari is er een Kids-dienst voor de kinderen van groep 1 t/m 4
Op 13 maart is er een Kids-dienst voor de kinderen van groep 5 t/m 8
We hebben voor beide zondagen een leuk programma voorbereid.

We zoeken nog vrijwilligers voor de kids. Je kunt je hiervoor aanmelden tijdens een SKO bij de medewerkers in de zaal van de kids of bel of app Marijke Bos
Tel :0645087557
Mail: kids@mozaiek0521
 Mozaiek voedselbank estafette 2022

 

Ook dit jaar gaat de jaarlijkse voedselinzameling voor de voedselbank door!


Jezus zegt dat wat je doet voor je naaste, je eigenlijk doet voor Jezus. Daaruit spreekt de liefde die Jezus heeft voor elk uniek persoon. We leven in een wereld waar door omstandigheden niet iedereen onbezorgd kan leven. Dit zijn meer mensen dan we denken. De voedselbank is een plek waar mensen direct geholpen worden, die onder een bepaald bestaansminimum leven, door voedsel uit te reiken dat door derden beschikbaar wordt gesteld.


Jij kunt meehelpen door producten te brengen die de voedselbank goed kan gebruiken om uit te delen. Help jij mee? Bekijk hier de informatie over deze actie.

 

Binnen Mozaiek0521 doen wij dit jaar niet mee aan deze actie. Vanwege de opstartende fase waarin wij zitten komt dit nu nog net iets te vroeg. Vanzelfsprekend willen wij de actie wel onder de aandacht brengen en je bemoedigen om vanuit persoonlijk initiatief te bekijken of je iets kunt bijdragen aan de voedselbank in onze regio. De website van de voedselbank in Steenwijk vind je hier.  
 Startdatum Mozaiek0521 bekend

Afgelopen SKO hebben we het al met jullie gedeeld, maar ook hier in de nieuwsbrief willen we het jullie (en diegenen die er afgelopen zondag niet waren) natuurlijk niet onthouden: We hebben de datum vastgesteld waarop wij als Mozaiek0521 officieel zelf van start gaan als gemeente.

Dit is een fantastisch bericht waar we al een tijd naar toe aan het werken zijn. Achter de schermen zijn we druk bezig met alle voorbereidingen en leven we toe naar het moment waarop we, net als de gemeenten in het bericht hieronder, kunnen starten met onze eigen diensten!

Save the date
In de afgelopen periode hebben we verschillende stappen gezet. We staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, we hebben onze eigen bankrekening, volgende maand zijn de audities voor het Mozaiek0521 Worshipteam, de aanmeldingen voor de verschillende bedieningen druppelen langzaam binnen en we hebben een geschikte locatie gevonden. Met deze voortgang hebben we het besluit genomen dat we de eerste dienst van Mozaiek0521 gaan houden op 24 april 2022

Bouw mee!
Natuurlijk is er nog veel nodig om écht van start te kunnen gaan en blijven de oproepen aan jou, tot het samen bouwen aan Mozaiek0521 onverminderd van kracht. We hebben jou nodig. God heeft jou nodig, om Zijn kerk te bouwen. Samen bouwen we aan Zijn kunstwerk van gebrokenheid. Misschien kun jij elke week helpen met deze opbouw, misschien 1 keer per maand, misschien 1 keer per kwartaal, of misschien alleen sporadisch. Laat dit jou niet tegenhouden om je aan te melden voor één van de bedieningen. Want, écht, we hebben je nodig. De Kids hebben je nodig, de jongeren (WAY) hebben je nodig, het Welcome team heeft je nodig, Facility, Communicatie, Worhip, Ministry, Alpha heeft je nodig. Steek je handen uit de mouwen en bouw mee aan die bediening die past bij de talenten die God aan jou heeft gegeven.

 

 

 

 

 

 

 


Deze eerste dienst van Mozaiek0521 wil je natuurlijk niet missen! Reserveer daarom nu al jouw gratis ticket voor deze bijzondere dienst. Omdat wij ook jou niet willen missen, vinden we het belangrijk om vroegtijdig een inschatting te kunnen maken van het aantal mensen dat deze dienst wil bezoeken. Hierom vragen we je om nu al je ticket te reserveren. Zodoende weten we vroegtijdig hoeveel bezoekers we kunnen verwachten en op welke manier we hier invulling aan kunnen geven. Is één dienst genoeg, worden het twee diensten, of moet er een grotere ruimte worden gereserveerd? We willen natuurlijk niemand deze bijzondere gebeurtenis onthouden.
Reserveer hier je gratis ticket voor onze eerste eigen dienst!Feestelijke start Mozaiek010

Afgelopen zondag is Mozaiek010 gestart met maar liefst drie (!) feestelijke diensten in Club Blu in Rotterdam. En er staan meer gemeentes klaar om te starten met de zondagse diensten. Op zondag 6 maart start Mozaiek020 en voor zondag 20 maart staat de eerste dienst voor Mozaiek071 gepland en op zondag 24 april staat de eerste dienst van Mozaiek0521 gepland!!
We zijn dankbaar voor deze ontwikkelingen en zien uit naar God's plannen voor Mozaiek in het land!Worship X Prayer WAY | zondag 27 februari

Misschien ken je de Worship & Prayer avonden van Mozaiek al. Op 27 februari organiseren wij een WAY WORSHIP X PRAYER night, speciaal voor onze jongeren!

Het thema van de avond is ‘To be loved – to be love’. Net als het thema, bestaat ook de avond zelf uit twee delen. Eerst gaan we bidden en zingen voor jou. Vervolgens mag je zelf gaan bidden voor andere jongeren. Want als jij gevuld bent, kun je dat weer delen met anderen.

Bring your own pillow! Ja, je leest het goed: je moet een kussen meenemen. Waarom? Daar kun je in de zaal van de Basiliek op gaan zitten. Zo heeft iedereen zijn of haar eigen plekje om te (aan)bidden. Zoals je misschien al begrijpt, gaan we geen feestje bouwen zoals bij de aWAYke nights (dat doen we op 27 maart weer). Dit is echt een avond die volledig in het teken staat van worship en gebed. Om gevuld te worden en uit te delen. Wil jij hier bij zijn? Houd onze socials in de gaten!Love2Meet

Ondanks dat we op dit moment nog niet onze eigen diensten houden, kunnen wij als delen en geinteresseerden natuurlijk wél elkaar ontmoeten. Iedere 14 dagen doen we dit al op onze Samen-Kijk-Ontmoetingen, maar hiernaast kan dit natuurlijk op vele manieren. Welke manier? Dat is helemaal aan jou! Vind jij het leuk om mensen te ontmoeten die dezelfde hobby's of interesses als jij hebben? Bijvoorbeeld, wandelen, fietsen, bbq-en, haken, voetballen, motorrijden of wat anders, dan is er bij Mozaiek Love2Meet

Love2Meet kan op alle vlakken en op alle manieren plaatsvinden. 

Heb je een idee om elkaar te ontmoeten? Laat het weten via l2m@mozaiek0521.nl. Dan kunnen we ook aan jouw idee aandacht besteden in de nieuwsbrief, bekijken hoe wij de te starten Love2Meet vanuit Mozaiek0521 kunnen ondersteunen en een nieuwe 'Love2Meet' starten. Je kunt het helemaal zelf invullen qua thema of activiteit. Ook de frequentie van bij elkaar komen is helemaal vrij in te vullen of in overleg met de geinteresseerden die reageren. Laten we elkaar ontmoeten!

Inmiddels zijn er al twee initiatieven voor Love2Meet groepen. Hieronder alvast hun oproep. Zien wij jouw oproep volgende week in de nieuwsbrief?

Love2Read 
Vind je het leuk om te lezen, te leren. In de bijbel of andere christelijke boeken? Ik ook! Wat ik soms wel eens mis is om als ik een boek uit heb deze na te bespreken met iemand anders die datzelfde boek ook gelezen heeft. 
En dat is nou precies waar deze Love2Read over gaat. Het doel is om te groeien in je kennis en geloof door boeken te lezen en deze gezamenlijk te bespreken. 
Lijkt je dat ook mooi? Het tempo, welk boek en dergelijke bepalen we samen. 
Meld je hier aan!
 
Love2Worship 
Deze Love2Meet is een plek om op een ongedwongen manier samen God te aanbidden door zang en muziek. Om enige vorm van verwarring te voorkomen, dit is niet het toekomstige worshipteam van Mozaiek0521. Binnen deze Love2Meet groep, komen zangers en muzikanten samen die op een ongedwongen en vrije manier samen God willen aanbidden. Dicht bij God zijn.  
Het aanbidden van God door muziek kent vele smaken en varianten en deze mogen en kunnen naast elkaar bestaan.  
Vind je het leuk om te zingen en/of muziek te maken? Kom eens langs en proef onze ongedwongen sfeer waarbinnen we samen God groot maken. 
Wil je weten wanneer we weer elkaar gaan ontmoeten om samen God groot te maken, meld je hier aan! Introductiecursus maart 2022

Afgelopen januari mochten we weer een introductiecursus houden. De eerste avond online vanwege de lockdown en de tweede fysiek in De Meenthe in Steenwijk. Wat waren het weer mooie ontmoetingen met de deelnemers! Zo gaaf om elkaars hart te proeven en het enthousiasme te zien, wat een zegen!

De volgende introductiecursus staat gepland op 8 en 22 maart. Ook deze avonden staan gepland in De Meenthe. De Introductiecursus bestaat uit 2 avonden waarin je vrijblijvend kunt gaan ontdekken of Mozaiek jouw geestelijk thuis zou kunnen worden. Tijdens deze avonden vertellen we je meer over onze gemeente, de visie en maak je tevens kennis met nieuwe mede-mozaiekers. Na het volgen van deze avonden ontvang je van ons een aanmeldformulier om eventueel deel te worden van Mozaiek. De voorwaarde om deel te worden is dat je beide avonden hebt gevolgd. Wil jij er bij zijn op deze avonden en wil je ontdekken of Mozaiek bij jou past? Geef je dan snel op via de websiteEr is nog genoeg plaats! Heb je je aangemeld? Dan ontvang je een week voorafgaande de introductiecursus de laatste informatie over de locatie & tijd.

Wil je meer weten over de introductiecursus? Ga ook dan naar de website en/of stel je vraag via contact@mozaiek0521.nl

Zodra er weer volgende data gepland zijn, kun je die vinden op onze website. Houd deze dus in de gaten voor meer informatie!
We zien er naar uit je te ontmoeten!We hebben onze eigen bankrekening

Het bankrekeningnummer voor Mozaiek0521 is er: NL09 RABO 0377 1941 90 tnv MOZAIEK0521. Hiermee kunnen we voor Mozaiek0521 ook het financiële beheer gaan doen en is het mogelijk om rechtstreeks een gift over te maken.
Als je al eerder een gift hebt gedaan, bijvoorbeeld via de QR-code of via een overschrijving met vermelding van Mozaiek0521, dan is dat ook goed terecht gekomen. Dit bedrag is namelijk apart gehouden en inmiddels gestort op onze eigen rekening.
De aanvraag voor de Belastingdienst om ook als ANBI te worden erkend is ook onderweg en zal naar verwachting geen problemen opleveren.

Binnenkort zullen ook de ICT koppelingen werken en kun je via de website, de app of onze eigen QR-code een gift overmaken.Agenda
27 februari 2022 Samen-Kijk-Ontmoeting
5 maart 2022 Ollie en Sophie live in de Basiliek
8 maart 2022 Introductiecursus avond 1 van 2
13 maart 2022 Samen-Kijk-Ontmoeting
22 maart 2022 Introductiecursus avond 2 van 2
27 maart 2022 Samen-Kijk-Ontmoeting
10 april 2022 Samen-Kijk-Ontmoeting
24 april 2022 Eerste dienst Mozaiek0521

Kijk op onze website voor de volledige agendaBekijk dit bericht in uw browser