Nieuwsbrief Mozaiek0521 | 4 februari 2022

Beste #naam#,

Vanaf nu ontvang je onze nieuwsbrief wekelijks. Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0521? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0521.nl.

  1. School voor gemeenteleiders | vrijdag 4 en zaterdag 5 februari
  2. Livestream | zondag 6 februari
  3. Love2Meet Sunday Morning Walk | zondag 6 februari
  4. Introductiecursus 8 en 22 februari vervalt
  5. Update vanuit Marsabit: regenstorm brengt nog geen einde aan droogte
  6. Update Samen-Kijk-Ontmoetingen en nieuwe locatie
  7. Wat kun jij bijdragen? | Bedieningen Mozaiek0521
  8. Ollie en Sophie live in de Basiliek | zaterdag 5 maart


School voor gemeenteleiders | vrijdag 4 en zaterdag 5 februari

Dit weekend zijn 40 leiders vanuit de verschillende Mozaiek gemeenten in Mozaiek Centrum bij elkaar om samen de school voor gemeenteleiders te volgen. 

Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen met een leidinggevende bediening binnen Mozaiek zich verder kan ontwikkelen, hebben we in samenwerking met Royal Mission de school voor gemeenteleiders opgezet. Hiermee willen we onze leiders helpen om te groeien in hun bediening van leiderschap binnen de kerk. De cursus is gestart in oktober en heeft vanwege de maatregelen en lockdown even on hold gestaan. Gelukkig is het inmiddels weer mogelijk om de cursus te vervolgen!Livestream | zondag 6 februari

Aanstaande zondag 6 februari, is Martijn Rutgers, voorganger van Mozaiek071, spreker tijdens de livestreamdienst om 11:00 uur van Mozaiek0318.
Er is deze zondag geen Samen-Kijk-Ontmoeting.Kidsdienst met Ollie & Sophie  Om 9.00 uur is er een online kidsdienst met Ollie & Sophie. Deze zondag gaan we weer samen met Ollie en Sophie luisteren naar een Bijbelverhaal. De Bijbel is eigenlijk een schatkist waarin heel veel verhalen staan waaruit wij iets kunnen leren. Op de website zijn leuke werkjes bij de kidsdienst te downloaden. De kinderen van de onderbouw (groep 1 t/m 4) die zondagochtend aanwezig zijn bij de kinderdienst, gaan ook met elkaar de kidsdienst van Ollie en Sophie bekijken. 

Gebarentolk en Engelse vertaling Tijdens de livestream is een gebarentolk én schrijftolk aanwezig. Ook is er Engelse vertaling van de dienst beschikbaar.Collecte via website en app Tijdens onze diensten collecteren we digitaal via een QR code die verwijst naar de website van Mozaiek0318. Het is ook mogelijk om te doneren aan Mozaiek0521. Klik dan hier.Love2Meet Sunday Morning Walk | zondag 6 februari

Het buurthuis in Kallenkote, (de locatie waar we onze Samen-Kijk-Ontmoetingen(SKO) hielden) ligt vlakbij een prachtig natuurgebied. Je kunt er geweldig wandelen of mountainbiken. Dat bracht ons op het idee om een “Samen-Loop-Ontmoeting” te organiseren op een zondag waarop er geen SKO gehouden wordt. 

Daarom deze oproep: wil je graag andere gemeenteleden ontmoeten? Wandel dan a.s. zondagochtend 6 februari 2022 met ons mee! We verzamelen ons om 07:45 uur bij het buurthuis in Kallenkote en vertrekken om 08:00 uur.
We maken een wandeling van anderhalf tot twee uur en zijn dus uiterlijk om 10:00 uur weer terug.  

Wij zorgen voor een warme kop koffie of thee met iets erbij. Zien we je dan?

Hartelijke groet, 
Joost de Jong en Hans den OtterIntroductiecursus 8 en 22 februari vervalt

De eerstvolgende introductiecursus stond gepland voor 8 en 22 februari. Helaas zijn we genoodzaakt deze introductiecursus te annuleren wegens te weinig aanmeldingen voor deze data. De eerstvolgende introductiecursus staat nu gepland op 8 en 22 maart. Heb jij interesse in Mozaiek0521, of ben je benieuwd waar Mozaiek voor staat? Dan is de introductiecursus iets voor jou.

De Introductiecursus is een gezellige cursus waarin we elkaar leren kennen en wij je vertellen waar Mozaiek voor staat. Je leert de visie, achtergrond en organisatie kennen, maar je komt ook direct in verbinding met andere (toekomstige) nieuwe delen van Mozaiek! Na afloop van deze 2 avonden weet de deelnemer waar Mozaiek voor staat en heeft hij/zij andere (toekomstige) delen leren kennen.

Ga naar de website voor meer informatie.Update vanuit Marsabit: regenstorm brengt nog geen einde aan droogte

En toen was daar vorige week ineens een video van de NOS met de naam Marsabit. Tien jaar geleden hadden we er waarschijnlijk weinig aandacht aan gegeven, maar nu we ons als Mozaiek hebben verbonden aan deze regio valt zo’n naam meteen op. En je verwacht het niet. Een video op de NOS over Kenia kan nog, maar zo specifiek over Marsabit…

Eindelijk was er regen na 1,5 jaar van extreme droogte, maar de beelden laten een groot stuk land met alleen maar dode geiten zien. Een deel van het noorden van Kenia kreeg te maken met één grote stortbui van een paar uur en harde wind. De uitgedroogde, ingeklonken grond kon het water niet aan en het uitgemergelde vee werd omvergeblazen en meegesleurd. Ook huizen en bezittingen zijn beschadigd door de wind.

Via onze man ter plaatse (Yator) en zijn Compassion-collega voor de regio Afrika (Silas) hebben we wat informatie gekregen die we graag met jullie delen. Onder de kinderen en hun familieleden binnen de projecten zijn geen slachtoffers gevallen bij dit recente natuurgeweld. Daar zijn we dankbaar voor, maar de situatie is schrijnend veel mensen zijn de wanhoop nabij. Lees het volledige artikel op onze website. Laten we onze broers en zussen in Kenia meenemen in gebed!Waterproject Marsabit - doe ook mee! Dit bericht laat zien dat het waterproject wat we vorige jaar als Mozaiek Kenia gestart zijn van levensbelang is. Inmiddels zijn bij alle kerken watertanks geplaatst om regenwater op te vangen of om water dat vanuit een tankauto wordt aangeleverd hygiënisch op te slaan. Hiermee worden de projectlocaties voorzien van water. Maar hier stopt onze ambitie niet, want ook de gezinnen in de dorpen rondom de kerken moeten voorzien worden van een stabiele bron van water. Hiervoor is eind 2021 de eerste waterput geslagen. Waterputten zijn een relatief grote investering. De kosten per waterput bedragen €50.000,-. Maar daarmee is er wel een duurzame watervoorziening, waarmee ook in tijden van extreme droogte er waterzekerheid is. Ook geven waterputten in sommige delen toegang tot irrigatie, wat de land- en tuinbouw stimuleert en daarmee ook de werkgelegenheid.   De komende jaren willen de kerken in Marsabit nog 13 waterputten laten slaan. In 2022 is ons doel om minimaal drie waterputten te realiseren. Help jij mee om de mensen in Marsabit te voorzien van hun eerste levensbehoefte? Klik hier voor meer informatie en draag ook een steentje bij!Update Samen-Kijk-Ontmoetingen en nieuwe locatie

Afgelopen periode hebben we als Mozaiek0521 met regelmaat een Samen-Kijk-Ontmoeting (SKO) gehouden. Dit waren mooie ochtenden waarop wij elkaar als delen of geïnteresseerden in Mozaiek0521 mochten ontmoeten en samenkomen. Tijdens deze SKO’s hebben we gezamenlijk de livestream van Mozaiek0318 beleefd en hebben we met God en elkaar kunnen verbinden. Omdat we hebben gemerkt dat de interesse in Mozaiek0521 en in het samenkomen middels de SKO’s steeds groter is geworden, hebben we de afgelopen tijd gekeken naar hoe we dit verder vorm kunnen geven.

We zijn super blij en dankbaar jullie te kunnen vermelden dat we vanaf 16 februari, iedere 2 weken kunnen samenkomen voor een SKO. Zo kunnen we met regelmaat samen God ontmoeten en met elkaar verbinden. Hiervoor kunnen we terecht in een nieuwe locatie, namelijk Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk. De afgelopen introductiecursus was ook al op deze nieuwe locatie en we zijn hierover erg enthousiast. In De Meenthe hebben we de beschikking over een eigen ingang, een eigen ruimte voor de samenkomst, verschillende ruimten voor de kids en een aparte ruimte om met elkaar voor en na de dienst koffie te drinken. In de locatie en de voorziening hierin, zien we Gods leiding. Voor de volledigheid: het adres is: Stationsplein 1, 8331 GM Steenwijk.

Om alles in goede banen te kunnen blijven leiden, blijft het voorlopig nog van belang je aan te melden. Dit kan via de website en via de Mijn Mozaiek App.Wat kun jij bijdragen? | Bedieningen Mozaiek0521

Nu we merken dat we groter groeien en dat de interesse in Mozaiek0521 blijft toenemen, willen we nogmaals een dringende oproep doen aan iedereen om na te denken op welke manier jij inzetbaar bent voor het gezamenlijk bouwen van Mozaiek0521. We willen benadrukken dat het opbouwen van een kerk niet door de 6 mensen in het ILT gedaan kan worden. We hebben hierbij veel mensen nodig. Niets gaat vanzelf en wij geloven dat we met elkaar Gods kerk mogen bouwen in Steenwijk. Samen zijn we een kunstwerk van gebrokenheid en samen mogen we de handen uit de mouwen steken. Dus, kun jij iets betekenen in bedieningen als Kids, Worship, Communicatie, WAY, Welcome, Facility, Ministry, Fotografie, Finance, Alpha, of op een ander gebied, we staan te trappelen om dit van je te horen en zullen je met open armen ontvangen om samen te bouwen aan Gods kerk in Steenwijk.  Geef vandaag nog aan waar jij kunt helpen! Dit kun je doen door je aan te melden via het formulier op de website of stuur een mailtje naar contact@mozaiek0521.nl.Ollie en Sophie live in de Basiliek | zaterdag 5 maart

Goed nieuws, want zaterdag 5 november zijn OIlie en Sophie weer live in de Basiliek! Omdat niet iedereen er afgelopen november bij kon zijn EN omdat we zoveel enthousiaste reacties hebben gehad op de dag herhalen we 5 maart het programma van de vorige keer, maar wel met nieuwe liedjes!

Het wordt weer een groot feest, dus neem je vriend, vriendin, zusje, broertje, papa, mama, opa of oma mee! Klik hier voor meer informatie en het reserveren van ticketsBekijk dit bericht in uw browser