Nieuwsbrief Mozaiek0521 | 17 december 2021

Beste #naam#,

God is trouw, zijn boodschap is onveranderd hoopvol… en als Mozaiek0521 willen we ook in 2022 trouw zijn in de roeping die God ons heeft gegeven. Bedankt voor jouw betrokkenheid, financiële steun, en liefde voor Jezus en Zijn Gemeente.

Jezus zegt ‘Ik ben het Licht voor de Wereld’. Dat zijn woorden van hoop. Woorden van genade. Woorden van waarheid. Omdat Jezus zelf dit getuigenis geeft, willen wij als Mozaiek0521 ook dit getuigenis doorgeven. In elke ontmoeting, samenkomst, L2M-groep, dienst of gesprek. Er ligt een nieuw jaar voor ons. Veel is onzeker… maar de boodschap van Jezus Christus staat vast. Met alles wat God ons heeft toevertrouwd bouwen we verder in het jaar dat voor ons ligt. 

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0521? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0521.nl.

NB. Vanwege de kerstperiode verschijnt er vrijdag 24 december geen nieuwsbrief, de eerstvolgende nieuwsbrief kun je vrijdag 31 december 2021 in je mailbox verwachten. We wensen je alvast gezegende kerstdagen!

  1. Samenkomsten en livestream | zondag 19 december
  2. Vier (online) kerst met Mozaiek
  3. Even voorstellen: Peter van der Mark
  4. Mozaiek kerstpakkettenactie - makers gezocht!
  5. Mozaiek magazine is uit!


Samenkomsten en livestream | zondag 19 december

Aanstaande zondag spreekt Wim Hoddenbagh in de livestream van Mozaiek0318 om 11:00 uur. 

Kidsdienst met Ollie & Sophie 
Om 9.00 uur is er een online kidsdienst met Ollie & Sophie. De komende weken staan in het teken van Advent en tellen we met de kids af naar Kerst. Op de website zijn leuke werkjes bij de kidsdienst te downloaden.

Gebarentolk en Engelse vertaling
Bij zowel de kidsdienst als de livestream is een gebarentolk én schrijftolk aanwezig. Ook is er Engelse vertaling van de dienst beschikbaar. Klik hier voor de livestreams. 

Collecte via website en app
Tijdens onze diensten collecteren we digitaal via een QR code die verwijst naar onze website. Het is ook mogelijk om Mozaiek0521 via de website te steunen. Binnenkort kan dit ook via ons eigen bankrekeningnummer.

Geen Samen-Kijk-Ontmoeting Mozaiek0521 op 19 december
Er is aanstaande zondag geen fysieke Samen-Kijk-Ontmoeting van Mozaiek0521. De eerstvolgende ontmoeting zal zijn op zondag 2 januari 2022. Tickets hiervoor zijn te reserveren via de website.Vier (online) kerst met Mozaiek

Vier (online) kerst met Mozaiek! Een feest van hoop. Ook voor jou! Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt. Op kerstavond 24 december (20.00 uur) en kerstochtend 25 december (11.00 uur) kun je de livestreams van Mozaiek0318 volgen. Op 2e kerstdag, zondag 26 december zijn er twee livestreams: om 9.00 uur wordt de kerstgezinsdienst van 2020 uitgezonden en om 11.00 uur wordt de livestream verzorgd door Mozaiek033 met een (klein) kerstprogramma.

NB: Als Mozaiek0521 is het voor ons met de kerstdagen niet mogelijk een Samen-Kijk-Ontmoeting te organiseren. We vragen jullie begrip hiervoor. Het is natuurlijk altijd mogelijk om onderling met elkaar contact op te nemen om met elkaar kerst te beleven via de livestreams.Even voorstellen: Peter van der Mark

In de komende nieuwsbrieven zullen we steeds een ILT lid voorstellen. Zo worden de gezichten achter Mozaiek0521 wat duidelijker en leer je meer over wat er allemaal achter de schermen gebeurt. Vandaag trappen we af met Peter van der Mark, 41 jaar geleden geboren en getogen in Harderwijk. In 2002 trouwde hij met zijn jeugdliefde Hiske (ze fietsten op de kleuterschool al handje-in-handje) en samen zijn ze trotse ouders van Yannick (2005) en Roos (2007).


 
"In 2005 zijn Hiske en ik naar Steenwijk verhuisd waarna we in 2014 een periode van missionair werk zijn gaan doen op Bonaire, om vervolgens in 2017 weer terug te keren naar Steenwijk.
De terugkeer naar Steenwijk was alles behalve vanzelfsprekend. We wilden ons eigenlijk in Meppel vestigen, maar God heeft op onmiskenbare wijzen laten weten dat we toch écht in Steenwijk moesten gaan wonen. Hiervoor heeft Hij mensen, beelden, woorden, natuurverschijnselen en zelfs wegafsluitingen gebruikt. Te veel om hier op te noemen, dus voel je vrij om mij hier eens over aan te spreken of te bevragen. Ik werk als adviseur voor het ministerie van Justitie en Veiligheid en ben hiernaast trainer/coach van het eerste dames team van de volleybalvereniging in Oldemarkt.
 
Binnen het ILT van Mozaiek0521 vervul ik de rol van voorzitter en ik ben de coördinator voor de bedieningen Facility en Communicatie. De bediening Facility gaat over alles dat te maken heeft met gebouwen en inkoop. Maar ook parkeerwachten, kosters, BHV’ers en de mensen die zorgen dat alles klaar staat om als gemeente een samenkomst of introductiecursus te houden, horen bij deze bediening. Zonder hen zouden, menselijkerwijs gesproken, veel activiteiten binnen onze gemeente heel anders verlopen of zelfs niet door kunnen gaan. 
 
Mozaiek is constant in beweging en de bediening Communicatie wordt in alle projecten en processen betrokken. Daarom is ook deze afdeling altijd in beweging. Van content maken voor social media tot creatief meedenken over events, Communicatie krijgt er allemaal mee te maken.
 
Voor beide belangrijke bedieningen zijn we volop op zoek naar mensen bereid zijn om hieraan "handen en voeten te geven”. Jij bent van harte welkom om mee te werken binnen deze mooie teams. Als je meer wil weten, of je aan wil melden, voel je vrij om mij aan te spreken of mail naar peter@mozaiek0521.nl. Samen kunnen we bouwen aan Gods koninkrijk in Steenwijk en omgeving en je bent meer dan welkom om hieraan bij te dragen!"Mozaiek kerstpakkettenactie - makers gezocht!

"We zijn blij dat we zo een steentje mochten bijdragen!"

Een van de reacties van een kerstpakketmaker vorig jaar. Wat is het tof en bijzonder om te zien dat er in de afgelopen weken al ruim 1.000 (!)  mensen zijn aangemeld voor een kerstpakket! En dat er ook al meer dan 700 mensen zijn die een kerstpakket willen maken. Een klein rekensommetje laat zien dat we nog wel makers nodig hebben. Wil je je dit jaar ook aanmelden als maker en bezorg van een pakket, klik dan hier

Als kerk willen we omzien naar elkaar. De landelijke kerstpakkettenactie wordt georganiseerd vanuit de bediening Serve. Ieder jaar weer zien we dat dit zowel voor de makers als de ontvangers weer een grote bemoediging is.Mozaiek magazine is uit!

De kersteditie van Mozaiek Magazine is verschenen! Er is ook deze keer weer met veel enthousiasme en passie door een redactieteam aan dit nummer gewerkt.
Mozaiek Magazine is afgelopen week per post bezorgd bij alle Mozaiekers en mensen die via de website een exemplaar hebben aangevraagd.

Ben je geen deel van een Mozaiek gemeente, maar ben je wel nieuwsgierig naar ons magazine?
Je kunt deze editie ook online lezen, klik dan hier.Bekijk dit bericht in uw browser