Nieuwsbrief Mozaiek0521 | 10 december 2021

Beste #naam#,

Tof dat je betrokken bent bij (de opbouw van) Mozaiek0521 in Steenwijk en omgeving! Hierbij ontvang je onze wekelijkse nieuwsbrief. Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0521? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0521.nl.

 1. Samen-Kijk-Ontmoeting | zondag 12 december 2021
 2. Ministry in het kort
 3. Reactie op livestream dienst zondag 5 december jl.
 4. Mozaiek kerstpakkettenactie
 5. WAY | Solarproject in Kenia
 6. KidsConnect | vrijdagavond 17 december


Samen-Kijk-Ontmoeting | zondag 12 december 2021

Aanstaande zondag (12 december 2021) vindt weer een Samen-Kijk-Ontmoeting in Kallenkote plaats. De inloop is vanaf 10.30 uur en om 11.00 uur starten we de livestream van Mozaiek0318. Voor kinderen van 4-12 jaar is er een eigen kinderprogramma tijdens de dienst. Vooraf en na afloop is er ruimte voor ontmoeting.

Voor de Samen-Kijk-Ontmoeting is GEEN corona-toegangsbewijs of QR-code nodig. Vanzelfsprekend houden we rekening met de huidige maatregelen en vragen wij om je via de website of de Mijn Mozaiek app aan te melden. Kijk voor meer informatie, de locatie, starttijd en verdere relevante zaken op de website. Het is van belang dat je per persoon een ticket reserveert. Meld gerust ook familie/vrienden of buren aan om hen kennis te laten maken met Mozaiek. Na aanmelding ontvang je via het door jouw opgegeven mailadres een bevestiging. Bestel hier je tickets voor de Samen-Kijk-Ontmoeting van 12 december.

Let op: de ticketing sluit een uur van tevoren; om 9:30 uur! Mocht je last-minute geen ticket hebben, maar toch willen komen? Stuur dan een mail naar contact@mozaiek0521.nl voor eventueel beschikbare tickets.

Je bent van harte welkom, gewoon zoals je bent, waar je ook vandaan komt en wat je achtergrond ook is. We zien ernaar uit om elkaar weer, op een veilige manier, te ontmoeten en elkaar te bemoedigen!Ministry in het kort

Aan het eind van elke Samen-Kijk-Ontmoeting is er gelegenheid om voor je te laten bidden. Dit noemen we ook wel Ministry.
Onder Ministry (wat letterlijk 'bediening' betekent) bedoelen we de bediening van bidden. Wat is bidden? Bidden is een werkwoord waar veel onder valt. Onder bidden verstaan we 'een gesprek aan gaan met God'. Kan dat? JA! Mag dat? Hij verlangt er zelfs naar! 

 Het ministrygebed is er voor iedereen: 

 • wanneer je zorgen hebt; 
 • of je juist misschien dankbaar bent;
 • als je even geen woorden hebben om te bidden; 
 • wanneer je graag bemoedigd willen worden;
 • of als je ziek bent;
 • je bent welkom om alles wat je op je hart hebt bij God te brengen! 
Het Ministryteam staat ook komende Samen-Kijk-Ontmoeting voor je klaar. Tijdens de Samen-Kijk-Ontmoeting wordt aangegeven waar je de bidders in de zaal kunt vinden.
Hoe het in zijn werk gaat? Je vertelt kort aan de bidders wat je gebedspunt is en daarna mag je ontspannen luisteren naar de woorden van de bidders.
 

Reactie op livestream dienst zondag 5 december jl.

Zondag 5 december j.l. sprak Gor Khatchikyan in de livestream van Mozaiek0318. Gor, al jaren een vriend van Mozaiek, is ook medicus en verleent zorg aan mensen op de eerste hulp. In die hoedanigheid heeft hij, als gastspreker, uitspraken gedaan over vaccineren. We weten van mensen die daar enthousiast over waren. Anderen voelden zich er juist onprettig bij. En die tweedeling is ook niet zo gek, want er wordt in de samenleving alsook in de kerk heel verschillend over vaccineren gedacht wat kan leiden tot verdeeldheid en polarisatie. Als Mozaiek hebben we in deze pandemie altijd geprobeerd een verbindende rol in te nemen. We hebben ons als kerk nooit uitgesproken voor of tegen het Coronabeleid in het algemeen en vaccineren in het bijzonder. Dat willen we nu ook nu niet doen. 

Wel willen we wijzen op de preek van zondag 14 november j.l., van één van onze eigen voorgangers, Arjen ten Brinke. Hij riep ons allemaal op, of je nu voor of tegen vaccineren bent, een stap naar voren te zetten, naar elkaar toe. Zoek de verbinding. Ga met elkaar het gesprek aan. Juist nu willen we onze cultuurwoorden benadrukken: 

•    Vraag komt voor conclusie
•    Ontmoeting komt voor standpunt
•    Begrijpen komt voor begrepen willen worden

Op die manier willen we als Mozaiek voor iedereen een veilige plek zijn en blijven.

We zijn dankbaar voor hoe Gor als arts onze samenleving dient. We zijn dankbaar voor hem en al die andere helden in onze ziekenhuizen en op de IC’s. We bidden voor hen, en ook voor onze regering, voor Gods wijsheid in deze crisis.Mozaiek kerstpakkettenactie

"Wat was het fantastisch om een pakket uit te delen. De tranen stonden in de ogen bij de ontvanger."

Een van de reacties van een kerstpakketmaker vorig jaar. Wat is het tof en bijzonder om te zien dat er in de afgelopen weken al meer dan 800 mensen zijn aangemeld voor een kerstpakket! En dat er ook al meer dan 400 mensen zijn die een kerstpakket willen maken. 

Ken je ook een persoon of huishouden die dit jaar tijdens de feestdagen wel een extra bemoediging kan gebruiken? Dan kun je tot 15 december (9.00 uur) adressen aanmelden via onze website. Wil je je aanmelden als maker en bezorg van een pakket, klik dan hier.

Als kerk willen we omzien naar elkaar. De landelijke kerstpakkettenactie wordt georganiseerd vanuit onze bediening Serve. Ieder jaar weer zien we dat dit zowel voor de makers als de ontvangers weer een grote bemoediging is.
 WAY | Solarproject in Kenia

November stond voor onze jongeren in het teken van het thema ‘a sky full of stars’. We wilden letterlijk de armste plekken in Kenia voorzien van licht! Voor € 10,00 kunnen we één gezin voorzien van licht. We wilden dat voor 1.000 huishoudens doen en dus €10.000,- ophalen. Een groot doel dat we tijdens onze aWAYke night met de jongeren deelden.

Met elkaar hebben we het mooie bedrag van €12.336,70 opgehaald. Dat betekent dat we ons doel ruim hebben behaald. We kunnen zelfs ruim 1200 gezinnen helpen. Wat een zegen! Via deze weg willen we iedereen die gedoneerd heeft bedanken. We zijn onwijs blij met dit fantastisch cadeau voor onze vrienden in Kenia!KidsConnect | vrijdagavond 17 december

Voor alle kids in groep 5 tot en met 8 is er op vrijdagavond 17 december weer een toffe KidsConnect avond! Een avond vol plezier met leuke quizzen, spellen en uitdagingen, maar dan online!  

Vanaf 19.15 uur kun je alvast gezellig kletsen via de chat, om 19.30 uur starten we met de activiteit. 

Wil je hier ook weer bij zijn? Geef je dan snel op via de website. We hopen je te zien!Bekijk dit bericht in uw browser