Nieuwsbrief Mozaiek0521 | 4 maart 2022

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je onze wekelijkse nieuwsbrief. Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0521? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0521.nl.

  1. Livestream | zondag 6 maart
  2. Mozaiek in actie voor Oekraïne
  3. Introductiecursus maart 2022
  4. WAY ALERT! - - WAY ALERT! - - WAY ALERT!
  5. 40 dagen bidden
  6. Gemeente informatieavond | 29 maart 2022
  7. Worship & Prayer | 7 april 2022
  8. Gezocht: leden werkgroep Mozaiek Kenia
  9. Agenda


Livestream | zondag 6 maart

Aanstaande zondag 6 maart, is er geen Samen-Kijk-Ontmoeting bij Mozaiek0521. Uiteraard is de dienst van Mozaiek0318 wel gewoon om 11.00 uur te volgen via de livestream. Deze zondag spreekt Kees Kraayenoord .
We zijn als Mozaiek ontzettend gezegend met veel kinderen en jongeren! Zondag willen we in de diensten laten zien dat kerk-zijn iets van alle generaties is. Het worden bijzondere diensten! 

Kidsdienst met Ollie & Sophie 
Om 9.00 uur is er een online kidsdienst met Ollie & Sophie. Deze zondag gaan we weer samen met Ollie en Sophie luisteren naar een Bijbelverhaal. De Bijbel is eigenlijk een schatkist waarin heel veel verhalen staan waaruit wij iets kunnen leren. Op de website zijn leuke werkjes bij de kidsdienst te downloaden. 

Collecte voor Mozaiek0521
Tijdens de livestream wordt er digitaal gecollecteerd via een QR code, dit keer voor Oekraïne. Deze collecte willen we je van harte aanbevelen. Het is ook mogelijk om een gift over te maken voor Mozaiek0521. Helaas is een rechtstreekse link nog niet beschikbaar, maar via een overschrijving kun jij je gift overmaken naar rekeningnummer: NL09RABO0377194190 t.n.v. Mozaiek0521Mozaiek in actie voor Oekraïne

Oekraïne
Het nieuws over Oekraïne grijpt ons als kerk aan. Zoveel mensen daar die in angst, verdriet en in grote onzekerheid leven en de zorg voor de grote vluchtelingenstroom die als gevolg van de oorlog op gang gekomen is. Als we met Jezus’ ogen naar deze situatie kijken, dan kan het niet anders dan dat het ons hart raakt en we in actie willen komen om te helpen!

We zien dat er al prachtige initiatieven zijn ontstaan van Mozaiekers die iets willen bijdragen voor de mensen uit Oekraïne. Dat bemoedigt en raakt ons. We willen namens de kerk ook in actie komen. Dit vraagt om een zorgvuldige voorbereiding.

Wat gaan we doen?
We gaan morgen in de dienst een collecte houden voor de organisatie World Partners. Zij zijn actief in Oekraïne zelf en hebben dringend financiële middelen nodig, zodat ze lokaal voedsel kunnen inkopen en verspreiden in het land zelf. Klik hier voor meer informatie over het indrukwekkende, maar ook gevaarlijk werk wat zij doen.Introductiecursus maart 2022

Op 8 en 22 maart staat onze eerst volgende introductiecursus gepland!
Deze avonden worden gehouden in De Meenthe. De Introductiecursus bestaat uit 2 avonden waarin je vrijblijvend kunt gaan ontdekken of Mozaiek jouw geestelijk thuis zou kunnen worden. Tijdens deze avonden vertellen we je meer over onze gemeente, de visie en maak je tevens kennis met nieuwe mede-mozaiekers. Na het volgen van deze avonden ontvang je van ons een aanmeldformulier om eventueel deel te worden van Mozaiek. De voorwaarde om deel te worden is dat je beide avonden hebt gevolgd. Wil jij er bij zijn op deze avonden en wil je ontdekken of Mozaiek bij jou past? Geef je dan snel op via de websiteEr is nog genoeg plaats! Heb je je aangemeld? Dan ontvang je de laatste informatie over de locatie & tijd.

Wil je meer weten over de introductiecursus? Ga ook dan naar de website en/of stel je vraag via contact@mozaiek0521.nl

Zodra er weer volgende data gepland zijn, kun je die vinden op onze website. Houd deze dus in de gaten voor meer informatie!
We zien er naar uit je te ontmoeten!WAY ALERT! - - WAY ALERT! - - WAY ALERT!
   Save the date;
13 maart is onze eerste echte WAY MeetUp van Mozaiek0521.
Houd zondag de 13e vrij en check volgende week de nieuwsbrief en de socials voor meer info!


40 dagen bidden

Op 24 april gaan we live met onze eerste eigen dienst in Mozaiek0521! Dan gaan we starten met onze kerk. Wat een avontuur! Zoals Mozes geen stap verder wilde zetten zonder God's aanwezigheid zo willen wij ook alles doen in overeenstemming met Zijn wil. Dus we gaan bidden! 
 
Daarom roepen we je op om de 40 dagen voor onze start te bidden. Deze 40 dagen gaan in op 16 maart.
 
Waar ga je voor bidden?
Ten eerste om God te verhogen en omdat het goed is om bij Hem te zijn en jezelf voor te bereiden op de start van jouw kerk.
Ten tweede voor de delen van jouw kerk. Dat we elkaar lief mogen hebben, ondanks onze verschillen. Bid voor liefde voor elkaar.
Bid ten derde voor je omgeving. We zijn een kerk om God te verhogen, elkaar lief te hebben en onze omgeving te dienen. En we zijn er van overtuigd dat er geen grotere manier is om te dienen dan te bidden. Bid dat iedereen die je kent een honger naar God krijgt. Bid dat er een open omgeving voor ze is waar God ruimte kan krijgen. Bid dat ze Jezus zullen ontmoeten.
En als laatste bid voor de start van onze gemeente. Er moet nog heel veel gebeuren en dat is spannend, leuk maar ook een uitdaging.
 
Er zullen een aantal huizen open gesteld gaan worden om daar samen te bidden. Hier volgt later op de socials, onze website en nieuwsbrief meer informatie over. Houdt dit dus goed in de gaten! 
Als extra boost zal op 7 april een Worship & Prayer avond zijn. Hier gaan we samen God verhogen en samen bidden, zet deze datum in je agenda!
 
Wil je zelf je huis beschikbaar stellen om elkaar te ontmoeten en samen te bidden, mail dan naar ministry@mozaiek0521.nl.Gemeente informatieavond | 29 maart 2022

Dinsdag 29 maart houden we als Mozaiek0521 een Gemeente Informatieavond. Hierbij willen we jou van harte en met klem uitnodigen om hierbij aanwezig te zijn.

Op deze avond willen we als Interim Leiderschaps Team de (aankomende) delen informeren over de huidge stand van zaken en willen we met je in gesprek over jouw verwachtingen van en verlangens voor Mozaiek0521.
Verder willen we met elkaar zegen en zorgen met jullie delen die we in het opbouwen van onze gemeente en in aanloop naar onze eerste dienst van 24 april ervaren (hebben).

Meer informatie over tijd en locatie, klik hier.Worship & Prayer | 7 april 2022

Noteer het vast in je agenda, want dit wil je niet missen! 
We nodigen je uit voor de eerste editie van de Worship & Prayer in samenwerking met Mozaiek0318 op donderdag 7 april 2022 in de Meenthe Steenwijk.

Gebed is onmisbaar in deze wereld, in ons leven en dus ook in onze kerk. En wij geloven dat worship en gebed hand in hand gaan! Schrijf daarom deze datum op in je hart en noteer het in je agenda!
Samen gaan we onze God grootmaken en Hem ontmoeten.  We zullen God aanbidden, elkaar ontmoeten en tegelijkertijd gaan we bidden voor de opstart van Mozaiek0521 en voor onze regio Steenwijk.
 
Wil je helpen? Graag, mail dan naar diederik@mozaiek0521.nlGezocht: leden werkgroep Mozaiek Kenia

Als Mozaiek gemeenten mogen we meehelpen in het oplossen van de nood in het noorden van Kenia: Marsabit en omgeving. We zijn ervan overtuigd dat God van dit vergeten gebied een plaats van hoop kan maken. Hierbij werken we samen met Compassion en de lokale kerk.
Per Mozaiek gemeente zijn er lokale werkgroepen actief om Mozaiek Kenia activiteiten vanuit de gemeente te organiseren en coordineren. Vind je het leuk om hier namens Mozaiek0521 een bijdrage aan te leveren? Of wil je eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiekkenia.nlBekijk dit bericht in uw browser