Nieuwsbrief Mozaiek0521 | 31 december 2021

Beste #naam#,

Het was een bijzonder jaar voor ons als Mozaiek0521. We mochten onze eerste stapjes zetten voor de toekomst. Zo hebben we de eerste 5 introductiecursussen mogen houden en werd de eerste Love2Meet bijeenkomst in Kallenkote georganiseerd. In vervolg hierop zijn we gestart met het gezamenlijk kijken naar de livestream van Mozaiek0318 tijdens onze Samen-Kijk-Ontmoetingen. Als ILT komen we sinds deze ontwikkelingen wekelijks bij elkaar voor overleg. Hierin ontmoeten we elkaar, bidden we samen en bespreken we welke stappen we kunnen, mogen en moeten zetten. We worden vanuit Mozaiek0318 in het hele proces begeleid door Ido Buwalda.

In november konden we Mozaiek0521 officieel maken door ons in te schrijven bij de Kamer van Koophandel als kerkgemeente in Steenwijk. Een hele gave stap! Momenteel zijn we bezig met het openen van onze eigen bankrekening. Daar gaat wat tijd overheen. Naast terugblikken kijken we ook graag vooruit!

Het nieuwe jaar ligt voor ons. We hebben het doel gesteld een volledig draaiende gemeente te worden in de regio 0521. Hier is nog wel veel voor nodig. We zijn op zoek naar een passende locatie, naar voorgangers, worshipleden, kinderwerkers, jeugdwerkers, facilitywerkers, welcome-werkers en ga zo maar door. Hiervoor is het belangrijk om te beseffen dat we gezamenlijk bouwen aan Mozaiek0521. Jij bouwt ook mee en jouw hulp is zeer welkom en hard nodig! Voel je dus meer dan welkom om mee te bouwen aan Mozaiek0521 om zo in het nieuwe jaar een volledig draaiende kerkgemeente te kunnen zijn. Samen kunnen wij God aanbidden, van elkaar houden en onze omgeving dienen. Bouw je mee om 2022 tot een mooi jaar voor Mozaiek0521 te maken? Je wordt met open armen ontvangen!

We wensen je een goede jaarwisseling en Gods zegen in het nieuwe jaar! Dat Zijn zegen op je leven rust en je meer en meer tot bloei mag komen!

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0521? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0521.nl.

  1. Livestream | zondag 2 januari 2022
  2. Even voorstellen: Diederik Stoorvogel


Livestream | zondag 2 januari 2022

Op de eerste zondag van het nieuwe jaar staan we in de livestreamdienst van 11:00 uur stil bij het thema: ‘Ik kniel neer.’ 
Dit o.a. naar aanleiding van een initiatief van Jan Pool van Heartlink die een oproep heeft gedaan om in deze gepolariseerde tijd meer dan ooit God te zoeken als wij het soms niet meer weten…
Als Mozaiek willen we dit initiatief graag omarmen en daarom zullen we tijdens de dienst tijd nemen voor gebed. Arjen ten Brinke zal in zijn preek aandacht geven aan het thema. 
Voor meer informatie over het initiatief verwijzen we graag naar de website: www.ikknielneer.nl 

Kidsdienst met Ollie & Sophie 
Om 9.00 uur is er een online kidsdienst met Ollie & Sophie. De komende weken staan in het teken van Advent en tellen we met de kids af naar Kerst. Op de website zijn leuke werkjes bij de kidsdienst te downloaden.

Gebarentolk en Engelse vertaling
Bij zowel de kidsdienst als de livestream is een gebarentolk én schrijftolk aanwezig. Ook is er Engelse vertaling van de dienst beschikbaar. Klik hier voor de livestreams. 

Collecte via website en app
Tijdens onze diensten collecteren we digitaal via een QR code die verwijst naar onze website. Het is ook mogelijk om Mozaiek0521 via de website te steunen. Binnenkort kan dit ook via ons eigen bankrekeningnummer.Even voorstellen: Diederik Stoorvogel

In de komende nieuwsbrieven zullen we steeds een ILT lid voorstellen. Zo worden de gezichten achter Mozaiek0521 wat duidelijker en leer je meer over wat er allemaal achter de schermen gebeurt. Vandaag deel 2 met Diederik Stoorvogel, in 1978 geboren te Utrecht, getrouwd met Maaike en trotse vader van twee jongens: Ezra (10) en Aaron (6). Als je nieuwsgierig bent hoe hij in Steenwijk is beland; hij vertelt het je graag persoonlijk (onder genot van een bakkie koffie!)

"In het dagelijks leven werk ik bij de Omgevingsdienst IJsselland als adviseur kwaliteit en innovatie. Hier adviseer ik het management en de directie en voorzie hen van gevraagde en ongevraagde adviezen over o.a.processen, bestuursrapportages en data-analyses. In m'n vrije tijd geniet ik van m’n gezin en ben ik graag buiten, vaak met de hond of mijn camera. Daarnaast probeer ik regelmatig te sporten (klimmen, bergklimmen/wandelen, mountainbiken). Ik probeer in oprechte naïviteit erg te genieten van het leven, ben ongeneselijk nieuwsgierig maar soms ook wel ongeduldig en niet altijd even tactisch. Ik geniet van de schepping door ontmoetingen, boeken, muziek, wetenschap en ervaringen. 

In oktober 2019 zijn we als gezin in Steenwijk komen wonen en wilden we ons heel graag aansluiten bij een evangelische gemeente. Deze konden we helaas niet vinden. Samen met een groep vrienden en kennissen zijn we begin 2020 gaan nadenken over het starten van een evangelische kerk in Steenwijk. Een periode waarin ik persoonlijk veel geleerd heb, maar het soms ook echt moeilijk was. In Juni 2020 kregen we de uitnodiging van Mozaiek om met hen in gesprek te gaan om te kijken of er een Mozaiek-gemeente in onze regio kon komen. Dat grepen we graag aan. Daar ontstond het ILT.

Binnen Mozaiek 0521 houd ik mij met drie verschillende pijlers bezig: Worship, Ministry en Fotografie. Het aanbidden van onze God staat centraal binnen Mozaiek. En dat doen we op heel veel manieren, waaronder door muziek (worship). Deze pijler opzetten in de tijd waarin we leven is best moeilijk. Er zijn al wat ontmoetingen gecanceld en dat frustreert. Hoewel ik er best van baal dat we nog niet gestart zijn, geeft dit wel nieuwe kansen voor een ieder die graag door muziek te maken God wil aanbidden! 

De tweede pijler is ministry, het bidden voor en met mensen, o.a. na de dienst. Bidden is voor mij iets intiems tussen mij en God. Afgelopen jaar, na onze vakantie, kreeg ik na gebed sterk het idee dat God me hier wilde inzetten om samen met mensen Gods troon te zoeken. Om naast iemand te staan en deze persoon te bemoedigen met woorden van God. Misschien zelfs iets mogen bevestigen. Een stukje hemel op aarde te mogen brengen bij mensen. En zo zijn we binnen Mozaiek met een gebedsteam aan de slag gegaan. 

De derde en laatste pijler is fotografie. Een grote hobby van mij die ik ook binnen Mozaiek mag inzetten! Op dit moment hebben we twee fotografen. Vanuit onze passie proberen we de reis en ontwikkeling van Mozaiek 0521 zo goed mogelijk vast te leggen. We zijn altijd op zoek naar beelden om vast te mogen leggen. Wij zijn in te zetten voor fotografie binnen alle aspecten van Mozaiek. Nieuwsgierig wat we kunnen betekenen? Mail dan naar fotografie@mozaiek0521.nl."

  • Speel je een instrument, zing je of heb je een passie voor techniek (geluid/licht/beamer)? Meld je aan! En stuur een mail naar worship@mozaiek0521.nl.
  • Heb je gebedspunten, wil je graag dat er voor je gebeden wordt of wil je groeien in gebed? Mail naar ministry@mozaiek0521.nl.


Bekijk dit bericht in uw browser