Nieuwsbrief Mozaiek0521 | 11 februari 2022

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je onze wekelijkse nieuwsbrief. Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0521? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0521.nl.

  1. Samen-Kijk-Ontmoeting & Livestream Mozaiek0318 | zondag 13 februari
  2. Ollie en Sophie live in de Basiliek | zaterdag 5 maart
  3. Introductiecursus maart 2022
  4. VACATURE Coördinator Evenementen (SKO en Introductiecursussen)
  5. Mozaiek voedselbank estafette 2022
  6. Update waterproject Mozaiek Kenia
  7. Agenda


Samen-Kijk-Ontmoeting & Livestream Mozaiek0318 | zondag 13 februari

Aanstaande zondag, 13 februari vind onze tweede Samen-Kijk-Ontmoeting plaats van 2022. Vanaf deze keer is dit op onze nieuwe locatie in het Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk. De spreker via de Livestream is deze zondag Jan Pool.

De inloop voor de Samen-Kijk-Ontmoeting is vanaf 10.30 uur en vanaf 11.00 uur starten we de livestream van Mozaiek0318. Vooraf en na afloop is er ruimte voor ontmoeting. Voor de samen-kijk-ontmoeting is GEEN corona-toegangsbewijs of QR-code nodig. Wel vragen wij om je via de website of de Mijn Mozaiek app aan te melden. Door de beperkte ruimte zijn we genoodzaakt gebruik maken van een ticketsysteem. Er zijn nog tickets beschikbaar! Kijk voor meer informatie, de exacte locatie, starttijd en verdere relevante zaken op de website. Het is van belang dat je per persoon een ticket reserveert. En meld gerust ook familie/vrienden of buren aan om hen kennis te laten maken met Mozaiek.

Na aanmelding ontvang je via het door jouw opgegeven mailadres een bevestiging met jouw ticket. 

Let op: de ticketing sluit een uur van tevoren; om 9:30 uur! Mocht je last-minute geen ticket hebben, maar toch willen komen? Stuur dan een mail naar contact@mozaiek0521.nl voor eventueel beschikbare tickets.

Je bent van harte welkom, gewoon zoals je bent, waar je ook vandaan komt en wat je achtergrond ook is. We zien ernaar uit om elkaar weer, op een veilige manier, te ontmoeten en elkaar te bemoedigen!

Kidsdienst met Ollie & Sophie  Om 9.00 uur is er een online kidsdienst met Ollie & Sophie. Deze zondag gaan we weer samen met Ollie en Sophie luisteren naar een Bijbelverhaal. De Bijbel is eigenlijk een schatkist waarin heel veel verhalen staan waaruit wij iets kunnen leren. Op de website zijn leuke werkjes bij de kidsdienst te downloaden. 
Voor kinderen van 4-12 jaar is er tijdens de Samen-Kijk-Ontmoeting een eigen kinderprogramma. Hier zijn beperkte tickets voor beschikbaar. We zijn heel blij dat we zondag 13 februari naar De Meenthe kunnen. Daar is een mooie ruimte voor de Kids en hiernaast ook een extra ruimte om crèche te houden voor kinderen van 0-4 jaar. Op dit moment hebben we helaas nog niet genoeg vrijwilligers voor de crèche, maar willen we wel graag zo snel mogelijk beginnen met een crèche. Naast de benodigde vrijwlligers, willen we ook graag weten hoeveel ouders gebruik willen maken van de crèche,voor hun kinderen. Je kan zondag Marijke Bos hierover aanspreken bij de kids of mailen naar kids@mozaiek.nl
Collecte voor Mozaiek0521 Tijdens de livestream wordt er digitaal gecollecteerd via een QR code die verwijst naar de website van 0318. Het is ook mogelijk om rechtstreeks te doneren aan Mozaiek0521.nl. Klik dan hier.
Bij de Samen-Kijk-Ontmoeting zal ook een collectebus staan waar je een contante gift kunt doen. Op deze collectebus is hiernaast ook de QR code van Mozaiek0521 zichtbaar zodat je die daar kunt scannen om een digitale over te maken.Ollie en Sophie live in de Basiliek | zaterdag 5 maart

Goed nieuws, want zaterdag 5 november zijn OIlie en Sophie weer live in de Basiliek! Omdat niet iedereen er afgelopen november bij kon zijn EN omdat we zoveel enthousiaste reacties hebben gehad op de dag herhalen we 5 maart het programma van de vorige keer, maar wel met nieuwe liedjes!

Het wordt weer een groot feest, dus neem je vriend, vriendin, zusje, broertje, papa, mama, opa of oma mee! Klik hier voor meer informatie en het reserveren van ticketsIntroductiecursus maart 2022

Afgelopen januari mochten we weer een introductiecursus houden. De eerste avond online vanwege de lockdown en de tweede fysiek in De Meenthe in Steenwijk. Wat waren het weer mooie ontmoetingen met de deelnemers! Zo gaaf om elkaars hart te proeven en het enthousiasme te zien, wat een zegen!

De volgende introductiecursus staat gepland op 8 en 22 maart. Ook deze avonden staan gepland in De Meenthe. De Introductiecursus bestaat uit 2 avonden waarin je vrijblijvend kunt gaan ontdekken of Mozaiek jouw geestelijk thuis zou kunnen worden. Tijdens deze avonden vertellen we je meer over onze gemeente, de visie en maak je tevens kennis met nieuwe mede-mozaiekers. Na het volgen van deze avonden ontvang je van ons een aanmeldformulier om eventueel deel te worden van Mozaiek. De voorwaarde om deel te worden is dat je beide avonden hebt gevolgd. Wil jij er bij zijn op deze avonden en wil je ontdekken of Mozaiek bij jou past? Geef je dan snel op via de websiteEr is nog genoeg plaats! Heb je je aangemeld? Dan ontvang je een week voorafgaande de introductiecursus de laatste informatie over de locatie & tijd.

Wil je meer weten over de introductiecursus? Ga ook dan naar de website en/of stel je vraag via contact@mozaiek0521.nl

Binnenkort kun je op de website ook de data vinden voor april t/m juni. Houd dus de website in de gaten voor meer informatie!
We zien er naar uit je te ontmoeten!VACATURE Coördinator Evenementen (SKO en Introductiecursussen)

Een zaal om in samen te komen, koffie en thee die klaarstaat, genoeg stoelen om op te zitten en nog zoveel meer. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet! In het team is de Coördinator events degene die dit allemaal praktisch regelt. Ben je uitvoerend sterk, praktisch en enthousiast en zie je jezelf deze functie vervullen? Lees dan snel verder! [Reageren kan tot 28 februari]

Lees verderMozaiek voedselbank estafette 2022

Ook dit jaar gaat de jaarlijkse voedselinzameling voor de voedselbank door!


Jezus zegt dat wat je doet voor je naaste, je eigenlijk doet voor Jezus. Daaruit spreekt de liefde die Jezus heeft voor elk uniek persoon. We leven in een wereld waar door omstandigheden niet iedereen onbezorgd kan leven. Dit zijn meer mensen dan we denken. De voedselbank is een plek waar mensen direct geholpen worden, die onder een bepaald bestaansminimum leven, door voedsel uit te reiken dat door derden beschikbaar wordt gesteld.


Jij kunt meehelpen door producten te brengen die de voedselbank goed kan gebruiken om uit te delen. Help jij mee? Bekijk hier de informatie over deze actie.

 

Binnen Mozaiek0521 doen wij dit jaar niet mee aan deze actie. Vanwege de opstartende fase waarin wij zitten komt dit nu nog net iets te vroeg. Vanzelfsprekend willen wij de actie wel onder de aandacht brengen en je bemoedigen om vanuit persoonlijk initiatief te bekijken of je iets kunt bijdragen aan de voedselbank in onze regio. De website van de voedselbank in Steenwijk vind je hier.  Update waterproject Mozaiek Kenia

Wow, wat zijn we aangenaam verrast door jullie giften voor het waterproject in Marsabit! In iets meer dan een week tijd hebben we al bijna € 15.000 opgehaald. Hierdoor hebben we al ruim 1/5 waterput gerealiseerd. Via de website en nieuwsbrief houden we jullie op de hoogte van de ontwikkelingen. 

De komende jaren willen de kerken in Marsabit nog 13 waterputten laten slaan. In 2022 is ons doel om minimaal drie waterputten te realiseren. Bij elke waterput gaat het niet alleen om het plaatsen van de tank of slaan van de put. Maar ook wordt er training en hygiëne middelen geregeld, zodat de putten goed onderhouden worden en de lokale bevolking eigenaarschap neemt van hun watervoorziening.  

Waterputten zijn een relatief grote investering. De kosten per waterput bedragen €50.000,-. Maar daarmee is er wel een duurzame watervoorziening, waarmee ook in tijden van extreme droogte er waterzekerheid is. Ook geven waterputten in sommige delen toegang tot irrigatie, wat de land- en tuinbouw stimuleert en daarmee ook de werkgelegenheid. Klik hier voor meer informatie over het projectAgenda
13 februari 2022 Samen-Kijk-Ontmoeting
27 februari 2022 Samen-Kijk-Ontmoeting
5 maart 20222 Ollie en Sofie live in de Basiliek
8 maart 2022 Introductiecursus avond 1 van 2
13 maart 2022 Samen-Kijk-Ontmoeting
22 maart 2022 Introductiecursus avond 2 van 2

 Bekijk dit bericht in uw browser